Trend Interieur Kleuren 2010
In 2010 komen de kleuren wit, lichte tinten grijs, bruin met 1 heftige kleur accent in combinatie met verschillende stoffen en natuurlijke materialen bij inrichting huis tot leven.
Maar ook sterk contrasterende kleuren kunnen stralen in het interieur van positief persoon!

Landelijk wonen als interieurstijl met haar warmte, hout en natuurlijke uitstraling vinden we terug in de authentieke nomaden en indianen kleuren als diep rode, bruine en groene tinten.
Echt houten meubelen en gerecycleerde materialen maken een landelijke inrichting en (h)eerlijke sfeer.

Sterke contrasterende kleuren als paars, oranje, groen en blauw met goud of wit geven een echt wauw effect aan een ruimte in huis. Bankstellen stofferen in meerdere kleuren is helemaal hot!

Huiselijke sfeer

Een goed interieur verbetert de sfeer en verhoogt de productiviteit. Oftewel een kantoor waar de werknemers zich op hun gemak voelen en hen inspireert tot efficiënter werken. Om deze reden worden kantoren steeds huiselijker/warmer ingericht en gebaseerd op menselijke emoties, vertaald in ‘feel-good’ oplossingen die terug te vinden zijn in de vloerbedekking, het meubilair, de verlichting, de raamafwerking en het algemene kleurgebruik. (Bron: Office Pro)

Zit-statafels

De zit-statafel wordt steeds populairder. Het voordeel hiervan is, dat lang staan minder vermoeiend is dan lang zitten. Om vermoeidheid en rugklachten te voorkomen, is verandering van positie tijdens het werken noodzakelijk. Een aantal jaar geleden is uit een ander onderzoek gebleken dat vijftig procent van de gebruikers van zit-statafels minder last van rugklachten hebben Ook word er steeds meer staand vergaderd. Dit blijkt sneller, effectiever en goedkoper te zijn. (Bron: Kantoor & Efficiency)

Minder vierkante meters per medewerker

Er wordt tegenwoordig steeds effectiever gebruik gemaakt van beschikbare meters door het plaatsen van kleinere bureaus en het toepassen van rechthoekige werkplekken. Dit is o.a. mogelijk door gebruik van flatscreen monitors en laptops. Wel wordt er extra aandacht besteed aan en ruimte gebruikt voor communicatieve en interactieve activiteiten. Denk hierbij aan grote flexibele tafels voor teamoverleg, brainstormsessies en flex werkplekken. (Bron: Office Pro)

Meer kleurgebruik en transparantie

Het kleurgebruik neemt steeds meer toe. En dat in de gewenste stijl, van klassiek tot modern, van huiselijk naar strak. Naast opvallend kleurgebruik komt het wit weer helemaal terug.
Kantoren worden opener en transparanter. Steeds vaker worden wanden van doorzichtig glas toegepast en worden etages opengebroken, waardoor een kantoortuin ontstaat. Uiteraard blijft het van belang dat de privacy wordt gewaarborgd door gebruik te maken van lage archiefkasten en designwandjes. (Bron: Haarlems Dagblad)

Kantoormeubilair als ‘Corporate Identity Statement’

Het interieur is een deel van de symboliek, het imago en de huisstijl van de organisatie en draagt mede bij aan de beeldvorming van de organisatie, zowel intern als extern. (Bron: Eckhart)

Cradle to cradle

Meer aandacht voor duurzaamheid binnen de kantoorinrichting, zoals duurzame verlichting en materialen. Denk bijvoorbeeld aan plastic dat vervaardigd is uit aardappelschillen of maïs. (Bron: Eckhart en Connex)